Mateusz Gessler w Ostrołęce: co ugotował? (zdjęcia)

To było z pewnością nie dość, że ekscytujące (w końcu gwiazda telewizji) i interesujące, to jeszcze smaczne spotkanie. W piątek 10 maja znany kucharz i restaurator Mateusz Gessler odwiedził Multimedialne Centrum Natura.

„Smaki Europy” – tak się nazywała impreza kulinarna, której głównym bohaterem był Mateusz Gessler. Miała ona kilka części, przy czym finałowa była jednak niezwiązana z jedzeniem.

Najpierw odbył się konkurs kulinarny: gotowała młodzież z ZSZ nr 4. Potem po patelnię sięgnął Mateusz Gessler.

Miał niełatwe zadanie: musiał upichcić danie oryginalne, szybkie i tanie.

– Nie można tego wszystkiego połączyć, ale jednak udało mi się jakiś przepis wykombinować – mówił znany kucharz. – Czy ktoś mi może powiedzieć co to jest ciasto ptysiowe?

Mateusz Gessler zrobił ptysie z… serem kozim i melonem. A potem zaserwował zdrowe, smaczne hamburgery.

Finałem „Smaków Europy” był wieczorny koncert zespołu Krzaki i Pniaki.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć: